Υγεία

Μαγιορκίνης στο MEGA: Αυξημένη η ενδημικότητα τις τελευταίες εβδομάδες

22.08.2020 | 21:20 Eνσωμάτωση

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα έχει θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση, που λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα για τον περιορισμό του, όσο και τους ειδικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αυξημένη ενδημικότητα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον Γιάννη Μούτσο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένη ενδημικότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Από τη μία είναι αρνητικό ότι έχουμε αρκετά κρούσματα πάνω από τα 200, από την άλλη δεν έχουμε δει να ξεπερνιέται το ‘φράγμα’ των 300 που προβλέπουν κάποια μοντέλα».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός πως υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στους νέους, κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

«Μπορούμε να μιλάμε για αρκετά κρούσματα σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ».

Όχι σε μεταφορά της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής επισήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μεταφέρει το άνοιγμα σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Αναλόγως πως θα κινηθεί η πανδημία την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οκ για τις 7. Με βάση τα δεδομένα αυτήν την στιγμή δε φαίνεται ότι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα».