Ελλάδα

Από σήμερα η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική

21.08.2020 | 06:46 Eνσωμάτωση

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα στη Χαλκιδική.

Ένα από τα βασικότερα, που έχει απασχολήσει τους επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης, είναι η χρήση της μάσκας τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Προβληματισμό δημιούργησε το μέτρο αυτό κυρίως για τα καταστήματα στην παραλία, για τη χρήση της μάσκας δηλαδή στην ξαπλώστρα και μέσα στη θάλασσα.

Κατόπιν των ερωτήσεων από τους καταστηματάρχες, το επιμελητήριο Χαλκιδικής διευκρίνισε πως ο πελάτης θα μπαίνει στο κατάστημα φορώντας τη μάσκα μέχρι τη στιγμή που θα κάτσει στην ξαπλώστρα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας

Συνεχίζονται οι έρευνες και στους δύο οίκους ευγηρίες, Ασβεστοχώρι και Εύοσμος, που ξεκίνησαν χθες έπειτα από εντολή του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έφτασε ο ιός στα ιδρύματα και ανάλογα να αποδοθούν ευθύνες.

Οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Κλείνουν μαγαζιά στη Βέροια λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό

Στην απόφαση να κλείσουν για μερικές μέρες τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της Βέροιας προχώρησαν οι ιθύνοντες δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό τους.

Σήμερα πραγματοποιείται απολύμανση στους χώρους, ενώ γίνεται ο προβλεπόμενος έλεγχος στο υπόλοιπο προσωπικό.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προχώρησαν και σε αντίστοιχες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ενημερωθεί και η τοπική κοινωνία για την ύπαρξη κρουσμάτων στην περιοχή.