Ελλάδα

Νέες αντιδράσεις για την άρνηση να πάρει το όνομα του Μανώλη Γλέζου σχολείο στη Νάξο

16.08.2020 | 08:03 Eνσωμάτωση

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η άρνηση του δημοτικού συμβουλίου της Νάξου να μετονομαστεί το Λύκειο του νησιού σε λύκειο Μανώλη Γλέζου.  

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη, μίλησε για το θέμα ο κ. Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος και πρώην βουλευτής Κυκλάδων.

«Ήταν μια απόφαση του σχολικού συμβουλίου του λυκείου της Νάξου, στο οποίο εκπροσωπείται και ο δήμος. Και σχεδόν ομόφωνα, αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα Μανώλης Γλέζος. Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει γνώμη», σημείωσε ο κ. Λεβογιάννης.

«Ήταν μια αντίδραση μη αναμενόμενη. Ο Μανώλης Γλέζος ήταν πολύ κοντά στην τοπική κοινωνία. Δεν ήταν μόνο ο γενέθλιος τόπος του. Μέχρι πριν δύο χρόνια ερχόταν συχνά στη Νάξο. Ήταν μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες. Είναι μια προσωπικότητα που συγκεντρώνει πάνω του ό,τι παγκόσμιο εκφράζει ο ελληνικός πολιτισμός. Ήταν ένας άνθρωπος που ένωνε πάντα. Αγάπη σκορπούσε, συγχώρεσε τους βασανιστές του. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η τοπική κοινωνία αντέδρασε. Η Νάξος πρέπει να κάνει πολλά για τον Μανώλη Γλέζο, είναι λίγο αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο δήμαρχος πρέπει να πάρει πίσω αυτή την απόφαση», κατέληξε ο κ. Λεβογιάννης.