Ελλάδα

Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

13.08.2020 | 22:27 Eνσωμάτωση

Δύο ηλικιωμένοι που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, κατέληξαν το πρωί της Πέμπτης στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Με ασθενοφόρα μεταφέρονται και άλλοι στα νοσοκομεία της πόλης, ενώ για το θέμα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την διασπορά του ιού.

Έχασαν τη μάχη δυο ηλικιωμένες στο Ασβεστοχώρι

Έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό δύο ηλικιωμένες που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Οι δύο άτυχες γυναίκες 88 και 91 ετών είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία στο ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου.

Περισσότεροι από 15 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται ήδη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Από νωρίς, όσοι διεγνώσθησαν θετικοί, μεταφέρονταν με ασθενοφόρα από τον οίκο ευγηρίας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Το γηροκομείο τέθηκε σε καθολική καραντίνα. Συγγενείς ηλικιωμένων και εργαζομένων φτάνουν στον οίκο ευγηρίας για να δώσουν τρόφιμα και ρούχα για την εφταήμερη καραντίνα.

Από συναυλία στη Χαλκιδική η διασπορά

Όπως διαπιστώθηκε, τον ιό μετέδωσε ένας εργαζόμενος που είχε επαφή με φιλικό του πρόσωπο το οποίο ήταν διακοπές στη Χαλκιδική. Μάλιστα είχε παραβρεθεί και σε συναυλία στις αρχές Αυγούστου.

Εισαγγελική παρέμβαση

Οι εξελίξεις στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για πιθανές ευθύνες της διασποράς του κορωνοϊού στο γηροκομείο.

Πέντε νέα κρούσματα

Πέντε επιπλέον κρούσματα εντοπίστηκαν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεσοχώρι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης συνεχίζεται, με επιπλέον τρόφιμους στον οίκο ευγηρίας να αρχίζουν να παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα της νόσου.

Ο οίκος ευγηρίας παραμένει ε καθολική καραντίνα, με τους ηλικιωμένους να τίθενται σε απομόνωση.