Πολιτική

Σκουρλέτης στο MEGA: Φανταστείτε πόσες μάσκες θα αγοράζαμε αν είχαμε μια γλάστρα λιγότερη από αυτές του δημάρχου Αθηνών

02.08.2020 | 09:26

Ο γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Μαρία Κατσή, για τον κορωνοϊό και την οικονομική κρίση, τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και την τουρκική προκλητικότητα. 

Στα όσα κάνει η πολιτεία από πλευράς της, πρέπει αρχικά να δοθεί προσοχή, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «πριν εγκαλέσουμε τον κόσμο και την ατομική του ευθύνη».

«Θα προτιμούσα να βλέπω την αστυνομία που μπαίνει για ελέγχους στα Μ.Μ.Μ αντί για πρόστιμα να μοιράζει δωρεάν μάσκες. Μια μάσκα πουλιέται 50 λεπτά σε ένα φαρμακείο, φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αν είχαμε μια γλάστρα λιγότερη από όσες έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηνών στον περίφημο Μεγάλο Περίπατο. Σημασία έχει να πείσουμε τον κόσμο και όχι να τον τιμωρήσουμε. Και να μην είμαστε αντιφατικοί στις πολιτικές μας», υπογράμμισε. 

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη λογική των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. «Φαίνεται ότι με την πολιτική της, ενώ είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα ύφεση, όλο αυτό το διάστημα, δεν έκανε τίποτα, παρακολουθεί».

Αναφορικά στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο γραμματέας Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι απαιτείται ένα σχέδιο που θα προβλέπει παρεμβάσεις σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγικό μοντέλο, που ταυτόχρονα για να στηριχθεί προϋποθέτει ότι δεν θα υπάρχει μείωση της εσωτερικής ζήτησης.

Άρα θα έχεις θέσεις εργασίας,θα υπάρχει εισόδημα που θα στηρίζει την κατανάλωση και τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο. Η επιτροπή Πισσαρίδη είναι σαν ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε σε μνημόνια».

Ερωτηθείς για το πρόσημο του ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι στα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ορθώς άκουσε τις εισηγήσεις των ειδικών από εκεί και πέρα δεν εκμεταλλεύτηκε τους μήνες για να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα», σημείωσε. «Η ανάπτυξη περνά και μέσα από την ενίσχυση του ελληνικού συστήματος υγείας». 

Αναφορικά στην τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση ξύπνησε πολύ αργά, αφού προηγούμενως παρακολουθούσε τις κινήσεις της Τουρκίας. Είμαι υπέρ του διαλόγου, η διπλωματία σημαίνει μια διαρκής προσπάθεια, σύναψη συμμαχιών και μια επιλογή διαλόγου για την ειρήνη. Μην υποτιμάμε την αξία του διαλόγου».

Πολιτική