Υγεία

Γαργαλιάνος στο MEGA: Ακραίο μέτρο η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους

29.07.2020 | 21:09

Σε νέα φάση έχει μπει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Στο γεγονός αυτό συνηγορεί και η απόφαση για εκ νέου υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλά καταστήματα αλλά και τα  δεδομένα που διαρκώς αλλάζουν.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της εθνικής επιτροπής για τον κορωνοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, σημείωσε ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι ανησυχητική, κάτι όμως που είναι αναμενόμενο λόγω και της χαλάρωσης του κόσμου.

«Ο αριθμός είναι ανησυχητικός. Υπάρχει μια ευρεία διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τηρήσουμε τα ήδη ληφθέντα μέτρα».

Ακραίο μέτρο η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους

Ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε ότι τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας θα πρέπει να τηρούνται και πλέον η μάσκα θα πρέπει να γίνει απαραίτητο αξεσουάρ στις μετακινήσεις μας.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, αυτή ενδεχομένως να πρέπει να χρησιμοποιείται κατά περίπτωση, εκεί δηλαδή που συνωστίζεται πολύς κόσμος, και όχι να υπάρχει καθολική χρήση της παντού.

«Ελπίζω να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι ένα ακραίο μέτρο».

Μαθαίνουμε ακόμη τον ιό

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, επισήμανε ότι οι ειδικοί ακόμη μελετούν τον ιό και μαθαίνουν συνεχώς νέα στοιχεία.

Προς το παρόν «δεν έχουμε δεδομένα ότι έγινε πιο ανθεκτικός ή πιο ευαίσθητος», ενώ είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός μεταφέρεται και σε υψηλές θερμοκρασίες, όταν δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Υγεία