Αθλητικά

Μια γεύση από το 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα cheerleading

20.07.2020 | 11:22 Eνσωμάτωση

Το 4o πανελλήνιο πρωτάθλημα cheerleading διεξάγεται και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο της Βάρης, όπου συμμετέχουν 15 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, με εντυπωσιακά ρούχα και μακιγιάζ, ακροβατικά, χορό και μουσική.

Το πρόγραμμα κάθε ομάδας διαρκεί ένα λεπτό και κρίνεται από τους παγκόσμιους κριτές.

Η Κωνσταντίνα, μία από τις πρωταγωνίστριες της παράστασης μίλησε στην κάμερα του MEGA για τις προϋποθέσεις και τα εφόδια που πρέπει να έχει κάθε αθλήτρια για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αθλητικού cheerleading.

Σύμφωνα με τη νεαρή αθλήτρια, απαιτείται επιμονή, υπομονή, αγάπη για αυτό που κάνεις, συνεργασία και πολλές ώρες προπόνησης.

Ο Μάικ Φουντεδάκης, υπεύθυνος για το αθλητικό cheerleading στην Ελλάδα εξήγησε πως στη χώρα αυτή τη στιγμή ασχολούνται 3.500 αθλήτριες, ενώ υπάρχουν 35 σύλλογοι πανελληνίως.

«Το άθλημα έχει μπει σε στέρεες, καλές και σωστές βάσεις, με στόχο τη συμμετοχή μιας εθνικής ομάδας στους ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε και ξήγησε τις διαφορές ανάμεσα στο αθλητικό cheerleading και το entertainment.

Το πρώτο περιλαμβάνει ασκήσεις ενόργανης, ρυθμικής και ακροβατικής, είναι ένα «πολυάθλημα» που απαιτεί δύναμη και συγκέντρωση.