Υγεία

Σύψας στο MEGA: Μεγάλες οι συνέπειες αν δεν τηρούμε τους κανόνες

07.07.2020 | 21:27

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, τονίζοντας πως είναι αναμενόμενο να έχουμε κρούσματα από την στιγμή που έχουν ανοίξει τα σύνορα.

«Είναι μια πηγή ανησυχίας αυτά που γίνονται στα βόρεια σύνορά μας. όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας γνωρίζαμε ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε τουρισμό χωρίς εισαγωγή κρουσμάτων».

Ο κ. Σύψας σημείωσε πως οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας ελέγχονται και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή το πού βρίσκονται.

Κανόνες στα πανηγύρια

Αναφερόμενος στα πανηγύρια, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως το φετινό καλοκαίρι δε θα μοιάζει σε τίποτα με τα προηγούμενα όσον αφορά τα πανηγύρια και τις συναθροίσεις.

«Υπάρχουν σαφείς κανόνες πώς θα γίνουν τα πανηγύρια και πρέπει να ακολουθούνται ρητά. Χρειάζεται να τηρούμε τους κανόνες αλλιώς οι συνέπειες θα είναι μεγάλες».

Όλα είναι πιθανά

Σχετικά με εκ νέου κλείσιμο των συνόρων της χώρας, ο κ. Σύψας τόνισε ότι όλα είναι πιθανά και η κατάσταση αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Υγεία