Ελλάδα

Γουδή και Αλίαρτος φέρνουν σκέψεις για απαγόρευση πανηγυριών – Τι γίνεται με τα εισαγόμενα κρούσματα

07.07.2020 | 08:09 Eνσωμάτωση

Για τις εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν σε πανηγύρια σε Γουδή και Αλίαρτο μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Το ίδιο βράδυ σε ακτίνα 5χλμ. γίνονταν άλλα δύο τέτοια πανηγύρια. Δεχτήκαμε μια πρόσκληση. Πήγαμε να ενισχύσουμε τα παιδιά. Πράγματι η εκδήλωση συγκέντρωσε πολύ κόσμο. Οφείλω, όμως, να πω ότι οι διοργανωτές από την είσοδο είχαν ιδιωτική ασφάλεια που πρόσεχαν να τηρούνται οι αποστάσεις. Μέσα τα τραπέζια ήταν των έξι ατόμων και σε αποστάσεις. Στην αρχή εξελίχθηκε καλά η διαδικασία, μετά φαινόταν ότι ξεφεύγει. Εμείς αποχωρίσαμε κάποια στιγμή. Το ερώτημα είναι, μπορούν να γίνονται πανηγύρια με κανόνες; Πέρασε και ο ΕΟΔΥ στην αρχή της διαδικασίας και δεν διαπίστωσε καμία παράβαση», ανέφερε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας.

«Όποιος ξέρει από επαρχία και από χωριά ξέρει ότι κανόνες στα πανηγύρια δεν μπορούν να τηρηθούν. Άρα πρέπει αν υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας να τα απαγορεύσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γκ. Μαγιορκίνης: Πριν από δύο εβδομάδες η Σερβία δεν ήταν τόσο επικίνδυνη

Για το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά και τα λεγόμενα εισαγόμενα κρούσματα, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει 10-15 άτομα αν υπήρχε κρούσμα ανάμεσά τους, λόγω του ότι ήταν ανοιχτός ο χώρος. Σε κλειστό θα ήταν οι δεκαπλάσιοι», σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια.

«Πριν από δύο εβδομάδες η Σερβία δεν ήταν τόσο επικίνδυνη. Το θέμα είναι ότι τα Βαλκάνια πριν από περίπου ένα μήνα είχαν τελείως διαφορετική εικόνα και ήρθε το δεύτερο κύμα σε όλα σχεδόν τα Βαλκάνια και άλλαξε τελείως αυτό. Παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν δούμε ότι αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις», είπε ο ίδιος αναφορικά με το ελληνικό «μπλόκο» στους Σέρβους τουρίστες.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα στα logistics της εκτέλεσης του εγχειρήματος. Πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο χρόνος θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, γιατί υπάρχει και μία καθυστέρηση στο να βγουν τα τεστ», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης αναφορικά με το τουριστικό άνοιγμα της χώρας μας.

«Εάν και εφόσον έχουμε σημαντικό δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε. Μπορεί να μπει όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συγκεντρώνονται. Είναι ένα σενάριο», κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.