Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Tα κίνητρα της επίθεσης και η «συγγνώμη» που αργεί

24.06.2020 | 07:39 Eνσωμάτωση

Για πέμπτη εβδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο η άτυχη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

Ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας της 34χρονης Ιωάννας επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι η Ιωάννα δεν είχε δει ποτέ στη ζωή της τον 40χρονο που θεωρείται «μήλον της έριδος».

Ενώ για τους ισχυρισμούς της 35χρονης, ότι ίσως να υπήρχε άλλος λόγος για την επίθεση και όχι ο 40χρονος, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε πως δεν είναι εις γνώση του κάτι τέτοιο.

Συμπλήρωσε πως από την δικογραφία, «φαίνεται ποιοι ήταν οι λόγοι της επίθεσης και δεν αναμένεται να δούμε εκπλήξεις» ως προς τα κίνητρα της επίθεσης.

Στο μεταξύ η κάμερα του MEGA  και ο Δημήτρης Λάππας βρέθηκε στη Λ. Συγγρού 142, στο σημείο όπου βρίσκεται ο τηλεφωνικός θάλαμος όπου η δράστις φαίνεται πως άρχισε να κάνει τα πρώτα λάθη.

Η επίθεση είχε σχεδιαστεί αρχικά για τις 19 Ιουνίου όμως ο… ύπνος του ταξιτζή που θα την μετέφερε χάλασε το «τέλειο έγκλημα», αφού άλλαξε τα σχέδια της 35χρονης. Από αυτό το καρτοτηλέφωνο η 35χρονη πήρε τηλέφωνο στην  εταιρεία ραδιοταξί για να διαμαρτυρηθεί που δεν είχε πάει ο οδηγός στο ραντεβού και από εκεί και μετά άρχισαν κρίσιμα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη της.

Για το κίνητρο που μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση μίλησε στην εκπομπή ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος τόνισε ότι πολλές φορές τα κίνητρα μια επίθεσης μπορεί να «χτιστούν» στο μυαλού κάποιου προσώπου χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.

«Πιστεύω πως η άτυχη Ιωάννα τελείως άδικα και χωρίς κανέναν λόγο δέχθηκε επίθεση από ένα άτομο που είχε εμμονές», είπε.

Συμπλήρωσε πως η φερόμενη ως δράστις μπορεί να λέει τώρα ό,τι θέλει προκειμένου να δημιουργήσει μια υπερασπιστική γραμμή ή να χτίσει μέσα της ένα άλλοθι.

Τέλος ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως η οικογένεια της Ιωάννας αντιμετωπίζει το θέμα με απίστευτη ευγένεια ψυχής και καρτερία αλλά περιμένει από την 35χρονη να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει μια «συγγνώμη». 

Είπε επίσης πως δεν θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την υγεία της Ιωάννας αν δεν περάσει ένας χρόνος.