Πολιτική

Ασάφειες και θολά σημεία από τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στο MEGA

24.06.2020 | 21:00 Eνσωμάτωση

Εξηγήσεις για όσα ακούγεται να λέει στην επίμαχη συνομιλία, έδωσε χθες ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, από τη συνολική παρουσία του, ωστόσο, προκύπτουν ασάφειες και θολά σημεία.

Το θολό τοπίο και η σύγχυση στη δυσώδη υπόθεση Παππά – Μιωνή παραμένει, καθώς οι απαντήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο MEGA, αλλά και σε μπαράζ εμφανίσεων, αντί να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση δημιούργησαν νέα ερωτήματα.

Ο ίδιος είπε ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της Ισραηλινής κυβέρνησης, όμως το ερώτημα που γεννάται είναι εύλογο: γιατί συναντήθηκε εν κρύπτω ο κ. Παππάς με τον Μιωνή;

Ουσιαστικά ο κ. Παππάς δηλώνει πως υποκατέστησε το υπουργείο Εξωτερικών και εν αγνοία του του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει, γιατί η συζήτηση έφθασε μέχρι το μαγαζί και τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή.

«Αναφέρει στη συγκεκριμένη συνομιλία πως μου ζητάει να τον διορίσω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ».

Επίσης, ο κ. Παππάς ζητούσε ανταλλάγματα, όπως να καταθέσουν στοιχεία για την Μαρέβα Μητσοτάκη για να μην ψάξει την υπόθεσή του; Και αλήθεια τι ξέρει και πότε ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο κ. Παππάς είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι συνάντησε τον κ. Μιωνή και πως εκ των υστέρων ενημερώθηκε για το θέμα του Ισραήλ και όχι για το τι συζητήθηκε και με ποιόν.

«Ο πρωθυπουργός είχε γενική ενημέρωση και είχε ενημερωθεί από ένα σημείο και μετά ότι δεν θα μπορούσαν τα δύο μέρη να βρουν λύση».

Ασάφειες για το μαγαζί και τον Παπαγγελόπουλο

Ο κ. Παππάς μπέρδεψε τα πράγματα και με τη φράση περί μαγαζιού, δίνοντας την εντύπωση ότι εννοεί την κυβέρνηση και άλλο μαγαζί του κ. Παπαγγελόπουλου, ενώ τώρα διευκρινίζει ότι μιλούσε για την εταιρεία του κ. Μιωνή.

«Το μαγαζί ήταν τεράστιο του κ. Μιωνή. Ο κ. Μιωνής διαχειρίστηκε μεγάλο ποσό από τη λίστα Λαγκάρντ».

Ο επιχειρηματίας ήταν ο συνομιλητής του κ. Παππά, ήταν δηλαδή απέναντί του, και ουδείς κατάλαβε πώς μιλούσε για τα λεφτά του Μιωνή στον ίδιο σε τρίτο πρόσωπο;

«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσε τις δικές του δραστηριότητες, του κ. Μιωνή.»

Στη ΝΔ λένε πως η μόνη αλήθεια που είπε ο κ. Παππάς, ήταν ότι η φωνή στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι η δική του.