Πολιτική

Ρουκέτες Βορίδη κατά Παππά και Καμμένου για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

23.06.2020 | 18:29 Eνσωμάτωση

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης μίλησε στο LIVE NEWS, για την υπόθεση που έχει ταράξει την ελληνική πολιτική σκηνική με το ηχητικό ντοκουμέντο «φωτιά» που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis και στο οποίο αποκαλύπτεται ο διάλογος που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δήλωση του κ. Παππά πως «κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά» και η ενόχλησή του πως αυτό δεν γίνεται «για το μαγαζί» – δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ – αξιολογείται ασφαλώς από στελέχη της ΝΔ ως το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της συνομιλίας.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι με αυτή τη φράση, δεν εννοεί τον κ. Παπαγγελόπουλο, άλλα άλλον και σημείωσε δε, ότι έχει γίνει μοντάζ. 

Εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης, ο κ. Βορίδης από νομική και πολιτική σκοπιά, σχολίασε στο LIVE NEWS τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Αρχικώς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκε στον βασικό ισχυρισμό του κ. Παππά, σημειώνοντας ότι ο πρώην Υπουργός Επικρατείας δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Μιωνή.

«Ο κ. Παππάς λέει ότι στην πραγματικότητα ο κ. Μιωνής, κατέθεσε ενόρκως ψευδώς, ότι έχει παραποιήσει ένα ηχητικό, τα έχει κάνει εις βάρος του, για να τον εμπλέξει σε μια υπόθεση που μιλά για δωροληψίες από πλευρά κυβερνήσεως και δη του κ. Παπαγγελόπουλου. Στην ουσία δηλαδή λέει ότι όλα είναι ψέματα, παραταύτα όμως έως τώρα ο κ. Παππάς δεν έχει κινηθεί εναντίον του κ. Μιωνή»

Εν συνεχεία, ο κ. Βορίδης, διερωτάται, «υπουργός που ταξιδεύει για να συναντηθεί με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχει μια ιδιωτική διαφορά και δυσπιστία στις δικαστικές αρχές της Ελλάδας, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ταξίδι»

«Έχουμε μια ομολογία παρεμβάσεως του κ. Παππά στην δικαιοσύνη. Αν κάποιος δυσπιστεί για το αν θα κριθεί δίκαια από τη δικαιοσύνη, τότε θα πρέπει να δοθούν διαβεβαιώσεις για την ακεραιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης»

Από τα στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη προκύπτει «ότι ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα. Μία ατζέντα ο κ. Παπαγγελόπουλος κι ενδεχομένως ο κ. Μιωνής να μην μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του, και προσπαθεί να συννενοηθεί με τον κ. Παππά που έχει την κεντρική ατζέντα, πάντως όλες καταλήγουν ότι παρεμβαίνουν στην δικαιοσύνη»

Αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης νομικά, σημείωσε ότι: «υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα, που είναι το σπουδαιότερο. Δεν γνωρίζω να υπάρχει προηγούμενο όπου υπουργός να κατηγορείται από τέσσερις εισαγγελείς ότι παρεμβαίνει στο έργο τους στην κατεύνθυνση να ενοχοποιηθούν αθώοι άνθρωποι ή να απαλλαγούν ένοχοι. 

Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο σύζυγος υπουργού να παίρνει τηλέφωνα, ανώτατους νομικούς και αστυνομικούς προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις της. 

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, όπου υπουργός συνομιλεί με ισοβίτες προκειμένου να κανονίζει συναντήσεις στις φυλακές εισαγγελέων με τους ισοβίτες για να δοθούν καταθέσεις κατά παραγγελία. 

Αυτό είναι ένας παρακρατικός μηχανισμός ώστε να ενοχοποιούνται αντίπαλοι της κυβερνήσεως. Είναι μείζον θέμα δημοκρατικής λειτουργίας»