Ελλάδα

Αποκλειστικό: Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι ένας άνδρας «ψάρευε» θύματα για τον ψευτογιατρό

23.06.2020 | 18:52

Σε άλλους έλεγε ότι είχε καταγωγή από το Πήλιο. Άλλοι ήξεραν ότι είναι από κάποιο χωριό έξω από τον Βόλο. Τελικά ο ψευτογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης φαίνεται ότι προσπαθούσε να παραπλανήσει ακόμα και για το που πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, πριν ξεκινήσει την πορεία του ως επαγγελματίας απατεώνας, όπως κατηγορείται.

Το LIVE NEWS βρέθηκε στο Ξυλόκαστρο, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι. Ο πατέρας του 47χρονου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή ήταν μπογιατζής και είχε ένα περίπτερο.

Σύμφωνα με τους συντοπίτες του ο 47χρονος παρουσιαζόταν στη γενέτειρά του ως πιλότος και αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας και του άρεσε να επιδεικνύει το πολυτελές αυτοκίνητό του.

Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο Κοντοστάθης έλεγε ότι πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από το Ξυλόκαστρο για να χαιρετά τα αδέρφια και τους γονείς του.

Την ίδια ώρα, ένα νέο πρόσωπο το οποίο φέρεται να «ψάρευε» για λογαριασμό του ψευτογιατρού υποψήφια θύματα φέρνει σήμερα στο «φως» το LIVE NEWS.

Σύμφωνα με την αποκλειστική μαρτυρία επιχειρηματία, ο συγκεκριμένος άνδρας τον πλησίασε και του σύστησε τον 47χρονο ως τον επιστήμονα που θα θεράπευε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει.

«Ο Κ. με πήγε στον Κοντό για να με κάνει καλά. Ότι έχει ένα φίλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός γιατρός, θεραπεύει τα πάντα, με βότανα κυρίως. Ήταν φίλοι αυτοί οι δύο. Πήγα στον Κοντό, μιλήσαμε, ήταν γιατρός, ήταν βοτανολόγος, άνθρωπος της επιστήμης που χάριζε, γιατί εμένα μου είπε “χάρη στο κάνω, δεν θα βγάλω τίποτα από όλα αυτά, και μην πεις και πουθενά και τίποτα” σε γιατρούς δηλαδή, για τέτοια πράγματα, “μην πεις ότι κάνεις θεραπεία μαζί μου γιατί με πολεμάνε”, ανέφερε ο επιχειρηματίας μιλώντας στο LIVE NEWS.

Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε στο Κουκάκι, σε ένα διαμέρισμα σχεδόν κενό. Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει το χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο. Ύστερα ήρθε η «λυπητερή», και επειδή το ποσό ήταν μεγάλο και για να μην τρομάξει το υποψήφιο θύμα τους, ο κοινός γνωστός, ο άνθρωπος που τους είχε φέρει σε επαφή, προσφέρθηκε να διευκολύνει τον επιχειρηματία.

«Μου είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 15 χιλιάδες η θεραπεία, και είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 500-700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3 χιλιάδες ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε αυτών. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε μου ζήτησε κάπου 6.800 περίπου, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, 9.800.  Μου στοίχισε περίπου 12.000 για όλη την ιστορία», προσθέτει ο επιχειρηματίας.

Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε και τις 12 χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται ότι κόστιζε η θεραπεία του, ο κοινός τους φίλος τον προσέγγισε ξανά. Αυτή τη φορά του ζήτησε 100 χιλιάδες ευρώ, ως τα πρώτα έξοδα για να βοηθήσει τον ίδιο και τον Κόντο σε μια απίστευτη ιστορία με τράπεζες στο εξωτερικό, θυρίδες και την αμύθητη περιουσία του Καντάφι.

Ελλάδα