Ελλάδα

Πρόεδρος «Χαμόγελου του Παιδιού» στο MEGA: Η δημοσιοποίηση αποτρέπει κάποιους από τα βρώμικα σχέδιά τους

16.06.2020 | 17:58 Eνσωμάτωση

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος «Χαμόγελο του Παιδιού», μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας και τις έρευνες που διεξάγονται στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον 

Εντείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα και την κράτησε επί 44 ώρες πριν την αφήσει κοντά σε βενζινάδικο της Καλαμαριάς, όπου βρέθηκε από περίοικο.

Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Ο κ. Γιαννόπουλος, από την πρώτη στιγμή, αιτήθηκε να διερευνηθεί το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής. 

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ανάφερε ότι: «οι πληροφορίες που ήρθαν στην ευρωπαϊκή γραμμή για την εξαφάνιση παιδιών, ήταν τεκμηριωμένες. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τις αξιοποιήσουμε, αλλά να τις στείλουμε στις αστυνομικές Αρχές.

Όσα έρχονται στο προσκήνιο, φαίνονταν ξεκάθαρα. Απευθύναμε την αναφορά στην εισαγγελέα ανηλίκων.

Ο λόγος ήταν πολλαπλός. Ήταν ένα περιβάλλον που είχε μια παθογένεια, το οποίο δημιούργησε κάποια προβλήματα. Πρέπει να συλληφθεί η γυναίκα και ο 80χρονος και όσοι συνέβαλαν σε αυτό». 

Ερωτηθείς για τους λόγους της απαγωγής, τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να ξέρω, αυτός ο σκοπός της δημοσιοποίησης, η συμβολή των ΜΜΕ, είναι αυτό που αποτρέπει κάποιους από τα βρώμικα σχέδιά τους. Η αστυνομία πρέπει να τα βάλει με όνομα, με στοιχεία. με αποδεικτικά στοιχεία κ.λπ.»