Αθλητικά

Γ. Δώνης στο MEGA: Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας με την ιδιοκτησία

14.06.2020 | 23:18 Eνσωμάτωση

Ο Γιώργος Δώνης, ξετύλιξε στην εκπομπή Super Μπάλα live, όλο το νήμα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, έως την επιστολή της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Ο Έλληνας κόουτς, μίλησε ανοιχτά για το ζήτημα της αποχώρησής του από το «τιμόνι» του Τριφυλλιού. Στάθηκε στην έλλειψη επικοινωνίας με την διοίκηση και τονίζει ότι από τον Γενάρη γνώριζε μέσα του, ότι θα αποχωρίσει. 

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δώνης, ερωτηθείς για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το «τέλος» της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε πως:

«Ένιωσα πως μεγάλωσα όταν έφυγε ο πατέρας μου. Μέχρι τότε αισθανόμουν παιδί, με εντάσεις, με εκρήξεις. Το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζω πλέον με ωριμότητα. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω ιδιοκτήτες και αποφάσεις. Αυτοί αποφασίζουν.

Προχωράω γιατί σέβομαι τη δουλειά μου και τους συνεργάτες μου και πιστεύω σε αυτούς». Για την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία του τρόπου. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του στη ζωή. Ήδη στο μυαλό μου το είχα δεδομένο πως δε θα συνεχίσω.

Απ’ τον Ιανουάριο ουσιαστικά. Αν πω κάτι που θα ήθελα εγώ σαν Γιώργος να διορθώσω, είναι την επικοινωνία του τρίπτυχου ιδιοκτήτη, τεχνικού διευθυντή, προπονητή. Πέρσι είχαμε λιγότερη επικοινωνία. Τον είχα δει τον ιδιοκτήτη δύο φορές.

Η μεγαλύτερη επικοινωνία που είχα με τον κ. Αλαφούζο, ήταν όταν έφυγε ο Νταμπίζας και πριν έρθει ο Ρόκα, όταν και λύσαμε πολλά προβλήματα της ομάδας».

Σχολιάζοντας την έναρξη της συνεργασίας του με το Τριφύλλι: «Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του.

Ο Νταμπίζας με ήθελε για τρία χρόνια, εγώ επέμενα για ένα. Είχαμε τότε -6 βαθμούς, είχαμε απαγόρευση μεταγραφών, δεν υπήρχαν πολλά παιδία από την Ακαδημία»

Για τις διαφωνίες του με τη διοίκηση, τόνισε:«Δεν είμαι στον Παναθηναϊκό για να υπηρετώ τις ιδέες των άλλων. Υπάρχει μια συνεργασία σε όλες τις ομάδες. Μαζί συναπαποφασίζουν όλες οι πλευρές»

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρίσει πριν τα πλέι οφ:«Περίμενα να έχουμε μια επικοινωνία για να δούμε πως θα το λύσουμε. Σε κάθε εργασία υπάρχει ένα συμβόλαιο. Αυτό το συμβόλαιο το επέβαλε ο Παναθηναϊκός. Τη ρήτρα, που την έβαλε ο Παναθηναϊκός, σημείωνε ότι όποια πλευρά θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να καταβάλει χρήματα»