Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε κόκκινο συναγερμό η Ξάνθη

12.06.2020 | 20:54 Eνσωμάτωση

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Ξάνθη, καθώς τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού ανησυχούν τους επιστήμονες και τις αρχές. Δείγμα του κλίματος είναι το γεγονός ότι την περιοχή επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί Τσιόδρας Χαρδαλιάς.

Η έκτακτη επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με τον Σωτήρη Τσιόδρα το πρωί στην Ξάνθη δείχνει ξεκάθαρα ότι η περιοχή είναι σε κόκκινο συναγερμό. Τα αυξημένα κρούσματα ανησυχούν τις Αρχές και ήδη από χθες ο Εχίνος βρίσκεται και πάλι σε καραντίνα ενώ λήφθηκαν και νέα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη στην Ξάνθη βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία θα αρχίσουν μαζικούς ελέγχους στον πληθυσμό.

Τα τεστ θα γίνονται κάθε εφτά ημέρες για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με στόχο  όσοι πολίτες εντοπίζονται θετικοί να απομακρύνονται ή να μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα και παράλληλα να ιχνηλατούνται οι επαφές τους έτσι ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Σε τοπικό αποκλεισμό μπήκε ο Δήμος Μύκης. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 07:00 το πρωί ενώ έκλεισαν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Με ραντεβού θα μπορούν να προέρχονται πλέον για τις επόμενες 7 ημέρες οι κάτοικοι στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ.

Έμποροι από το παζάρι της Ξάνθης διαμαρτύρονται ήδη για την επιβολή νέων μέτρων μετά και την διάγνωση νέων θετικών κρουσμάτων. Έχουν να στρώσουν τους πάγκους τους τρεις μήνες και έχουν καταστραφεί οικονομικά.