Αθλητικά

«Πράσινο φως» σε Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία για σέντρα στο ποδόσφαιρο

31.05.2020 | 14:53 Eνσωμάτωση

Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία μπαίνουν στην τελευταία φάση για την επανέναρξη, με τις κυβερνήσεις να δίνουν επίσημα το πράσινο φως και τις προπονήσεις να διεξάγονται πλέον κανονικά.

Μετά από 3 μήνες διακοπή, τα ομαδικά σπορ επιστρέφουν στη δράση και στη Μεγάλη Βρετανία, έστω και χωρίς κόσμο, από την 1η Ιουνίου.

Η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως, κάτι που σημαίνει ότι και τυπικά η Premier League και το Κύπελλο, θα κάνουν σέντρα στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, όπως έχουν αποφασίσει.

Οι αγγλικοί σύλλογοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους, ενώ έγινε γνωστό ότι στον επανέλεγχο 1.130 δειγμάτων, δε βρέθηκε ούτε ένα θετικό στον κορωνοϊό.

Και στην Ισπανία κάνουν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη σέντρα, που ανακοινώθηκε για τις 11 Ιουνίου με το ντέρμπι Σεβίλλη-Μπέτις, καθώς από Δευτέρα θα επιτρέπεται και η επαφή στις προπονήσεις. Οι δύο βαθμοί διαφοράς ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ προμηνύουν δραματικό φινάλε στη μάχη του τίτλου.

Στην Ιταλία θα ακολουθήσουν το παράδειγμα από την Ιβηρική και κάθε μέρα το πρόγραμμα θα έχει αγώνες, ώστε η Serie A, που κάνει σέντρα στις 20 Ιουνίου, να ρίξει αυλαία για τη σεζόν στις 2 Αυγούστου.