Πολιτική

Περιβαλλοντική «βόμβα» στη Δραπετσώνα: Δεσμεύσεις Χατζηδάκη για λύσεις

31.05.2020 | 21:45 Eνσωμάτωση

Απαντήσεις στην περιβαλλοντική «βόμβα» στη Δραπετσώνα, έδωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο MEGA, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι μοναδική λύση στο ζήτημα είναι η μετακίνηση του βιομηχανικού μετώπου από την περιοχή.

Μετά την έρευνα του MEGA και του Χάρη Καρανίκα για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής «βόμβας», όπως εξελίσσεται για την Δραπετσώνα η βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» όπου αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν αποφάσεις μόλις βγουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου μετά τη συνέντευξη του υπουργού, επιμένει ότι μοναδικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να μετεγκατασταθούν άμεσα οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και όχι να επιβληθούν πρόστιμα.

Οι καταγγελίες των πολίτων πολλαπλασιάστηκαν ακόμα και εν μέσω καραντίνας. Οι πολίτες ζητούν να απομακρυνθούν οι επιβαρυντικές βιομηχανίες από την περιοχή τους και να μετατραπεί ο χώρος σε κέντρο αναψυχής και πολιτισμού.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς βρίσκονται σε αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων για να δουν αν η πολιτεία τηρήσει τις δεσμεύσεις της.