Ελλάδα

Με απολυμάνσεις και 75% πληρότητα η λειτουργία των κινηματογράφων

31.05.2020 | 21:31 Eνσωμάτωση

Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι από αύριο Δευτέρα. Οι λάτρεις της 7ης τέχνης θα μπορούν να απολαύσουν νέες ταινίες, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα κράτηση, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι περιορισμένες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι πύλες ανοίγουν, τραπέζια και καθίσματα τοποθετούνται με τις απαραίτητες αποστάσεις, οι προβολείς ετοιμάζονται και η απολύμανση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Τα θερινά σινεμά ανοίγουν αύριο για το κοινό με μοναδικό εμπόδιο τον βροχερό καιρό.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα σινεμά θα λειτουργήσουν με έως 75% πληρότητα, τα κυλικεία θα είναι ανοιχτά, διάλειμμα δεν θα υπάρχει για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ οι απολυμάνσεις θα είναι συνεχείς. 

Τα τραπέζια θα έχουν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ επιτρέπονται παρέες έως τεσσάρων ατόμων. 

Ο Φώτης Γεωργόπουλος ιδιοκτήτης θερινού κινηματογράφου στο Περιστέρι τονίζει ότι για τους ιδιοκτήτες το κέρδος δεν είναι το ζητούμενο, καθώς το κόστος λειτουργίας θα αυξηθεί εξαιτίας των υποχρεωτικών μέτρων. 

Οι θεατές θα απολαύσουν ταινίες που δεν είχαν προβληθεί τον χειμώνα αλλά και νέες, ενώ προτείνεται η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ανέπαφων συναλλαγών για να μην δημιουργούνται ουρές στα ταμεία.