Κόσμος

Κορωνοϊός: «Πλημμύρισαν» οι παραλίες μετά από δύο μήνες καραντίνας

31.05.2020 | 21:55 Eνσωμάτωση

Αλλάζει η εικόνα στην Ευρώπη, μετά από δυόμιση μήνες. Ισπανία και Βρετανία έκαναν τα πρώτα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων, με τους πολίτες να  αναζητούν δροσιά στις παραλίες. Στη Σαουδική Αραβία, τα τζαμιά άνοιξαν τις πόρτες τους στους πιστούς.

Χιλιάδες Ισπανοί συρρέουν στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σαν Σεμπαστιάν στη Χώρα των Βάσκων απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα μετά από δύο μήνες αυστηρής καραντίνας.

Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που οι Ισπανοί είναι ελεύθεροι να επισκεφτούν τις παραλίες, καθώς η χώρα εισήλθε αυτή την εβδομάδα στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Η Ισπανία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό και παρά το ότι τα κρούσματα μειώθηκαν δραστικά, ο πρωθυπουργός της χώρας θα ζητήσει την παράταση της έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 21 Ιουνίου. 

Στην Βρετανία η ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων από τον Μπόρις Τζόνσον, μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες, οδήγησαν τους Βρετανούς στην αναζήτηση δροσιάς στις παραλίες.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούν και πάλι να προσεύχονται στα τζαμιά, τηρώντας όμως τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ άνοιξε και το τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ.