Καιρός

Καιρός: Εντείνεται η αστάθεια, πού αναμένονται βροχές

31.05.2020 | 14:36 Eνσωμάτωση

Εντείνεται το επόμενο τριήμερο η αστάθεια, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα έντονες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα άστατος θα είναι ο καιρός κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα βρέξει και στις νησιωτικές περιοχές, με πρόσκαιρες καταιγίδες στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέσα στη μέρα και τις θερμές ώρες, δηλαδή το μεσημεράκι-απόγευμα αναμένονται μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο οι βροχές, μικρής έντασης θα παραμείνουν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 20-24 βαθμούς, 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 25 στα νοτιότερα της Πελοποννήσου και 20 -23 στα νησιά του Αιγαίου, με μέγιστη στο Καστελόριζο με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, νοτιάδες στο Αιγαίο που το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες σε εντάσεις 4-5 και τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές το μεσημέρι προς απόγευμα, και πρόσκαιρες καταιγίδες, με λιγότερα φαινόμενα στα πιο νότια του νομού. Η θερμοκρασία από 16-23 , νοτιάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές που θα στραφούν σε βοριάδες στα 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, μετά το μεσημέρι όμως προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις γύρω ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από  15-23 με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , η Τρίτη θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές το πρωί στο Αιγαίο και το μεσημέρι στα ορεινά τις ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή κοντά στους 25 βαθμούς Κελσίου, με βορειοδυτικούς ανέμους στα πελάγη 3-5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, αρχικά στα νότια και οι άνεμοι ΒΔ θα στραφούν σε νοτιάδες 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.