Ελλάδα

ΓΣΕΕ: Xιλιάδες καταγγελίες για παραβιάσεις των εργασιακών όρων

31.05.2020 | 07:36 Eνσωμάτωση

Μια προσέγγιση του ζητήματος της ανεργίας και των προβλημάτων που προκύπτουν από τις ευέλικτες μορφές εργασίας έκανε ο κ.Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου και Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», αναφέρθηκε στον σοβαρό προβληματισμό που υπάρχει για αυτά τα θέματα στα συνδικάτα.

Όπως είπε πολλές επιχειρήσεις, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, δεν θα ανοίξουν για την σεζόν και χιλιάδες απασχολούμενοι στον τουρισμό θα παραμείνουν άνεργοι.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος επικεντρώθηκε επίσης στα προβλήματα που ανακύπτουν σχετικά με την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων και τον τρόπο που αυτές οι υπερωρίες δηλώνονται από πλευράς ορισμένων επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ στη ΓΣΕΕ, όπως είπε ο κ. Καραγεωργόπουλος, υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες από εργαζομένους για παραβιάσεις των εργασιακών όρων. «Έχουμε στείλει τις συγκεκριμένες καταγγελίες για τις επιχειρήσεις αυτές στο υπουργείο Εργασίας» είπε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Ωστόσο, προσέθεσε, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας δεν μπορούσαν να βγουν για ελέγχους το προηγούμενο διάστημα και εκ των υστέρων είναι δύσκολο να ελεγχθούν πολλές από τις υποθέσεις που καταγγέλθηκαν.