Καιρός

Βροχερό Σαββατοκύριακο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

30.05.2020 | 14:51 Eνσωμάτωση

Περισσότερο ήλιο περιμένουμε τις επόμενες μέρες, αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα διατηρηθεί η αστάθεια, με βροχές και τοπικές μπόρες σε ορεινές περιοχές.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες θα βρέξει στα δυτικά και την Κρήτη και το μεσημέρι στις ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Προς το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα , τοπικές νεφώσεις, μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ανατολικά ηπειρωτικά και ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στις Κυκλάδες και Α-ΝΑ Αιγαίο. 

Γενικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα και οι βροχές θα είναι περισσότερο τοπικές και όχι γενικευμένες.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα, με ψύχρα νωρίς το πρωί και το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 22-23 βαθμούς και 25-26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα είναι κοντά στους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο θα πνέουν σε εντάσεις 3-4 μποφόρ, σε ήπιες εντάσεις και στο Αιγαίο 3-5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα και το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά και στα δυτικά του νομού θα σημειωθούν λίγες βροχές. Η θερμοκρασία από 15-24 με νοτιάδες σε εντάσεις 4-5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, το μεσημεράκι προς απόγευμα θα βρέξει τοπικά και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 14-25 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού τώρα, την Δευτέρα κατά διαστήματα άστατος θα είναι ο καιρός στη Θράκη και τη νησιωτική χώρα, με πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο. Το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και οι άνεμοι ΒΔ στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, νοτιάδες στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις.

Κλείνοντας, στο ίδιο καιρικό μοτίβο θα κινηθεί και η Τρίτη με τοπικές βροχές και μπόρες το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια στις πιο πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες σε εντάσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία και τις 2 ημέρες δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα.