Οικονομία

Το νέο μεγάλο κοινωφελές πρόγραμμα και οι «αντοχές» του ΟΑΕΔ

30.05.2020 | 08:17 Eνσωμάτωση

Εντείνει τα προγράμματα στήριξης ανέργων ο ΟΑΕΔ.

Το άμεσο προσεχές διάστημα, ο Οργανισμός, αναμένεται να «τρέξει» ένα νέο κοινωφελές πρόγραμμα εργασίας, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 36.500 θέσεις.

Η απασχόληση θα λάβει χώρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και υπηρεσίες υπουργείων, ενώ ο μισθός θα ανέρχεται σε 21,84 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 546€ μηνιαίως.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα «θα ανακουφίσει τον κόσμο και παράλληλα θα στηρίξει τους δήμους και τις περιφέρειες».

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΔ, προετοιμάζει προγράμματα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες το επόμενο  διάστημα.

«Υπάρχει συνδυασμός πολιτικών για στήριξη της αγοράς εργασίας. Σχεδιάζαμε την επόμενη μέρα στην διάρκεια της πανδημίας, με ενεργητικές πολιτικές» σημείωσε ο διοικητής, προσθέτοντας, βέβαια, πώς όλα εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας.

Όσον αφορά τις «αντοχές» των αποθεματικών του ΟΑΕΔ για να επιδοτεί και να στηρίζει με προγράμματα την αγορά εργασίας, ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι «ο οργανισμός αντέχει. Αυτή είναι η δουλειά του. Και όταν υπάρχει ανάγκη, τροποποιείται ο προϋπολογισμός του».