Κόσμος

Σε εφιάλτη για τον Ερντογάν εξελίσσεται ο Ιμάμογλου

30.05.2020 | 21:21 Eνσωμάτωση

Την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου καταλαμβάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, πίσω από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Eκρεέμ Ιμάμογλου, σε δημοσκόπηση του EURASIA Research

Ο πρόεδρος Εντογάν έχει συμμαχήσει με τους εθνικιστές του Μπαχτσελί σε ένα νέο κράμα Ισλαμ και εθνικισμού και ίσως αυτό να εξηγεί σε κάποιο βαθμό το σόου που είδαμε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Παρότι οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία προγραμματίζονται σε τρία χρόνια, το 2023, η σεναριολογία για πρόωρες κάλπες ενισχύεται από δημοσκόπηση που δείχνει υποχώρηση της δύναμης του κόμματος του Ερντογάν αλλά και του ίδιου.

Στην ερώτηση αν θα ψήφιζαν τον Ερντογάν ή τον νυν δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου που προέρχεται από την κεμαλική αντιπολίτευση, το 40,4 απάντησε τον Ερντογάν και το 45,5% τον Ιμάμογλου.

Ενδιαφέρον έχει και το εύρημα ότι μπαίνει ξανά στη βουλή το αριστερό φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, ξεπερνώντας το όριο του 10%, και παραμένοντας εμπόδιο για την αυτοδυναμία της μιας ή της άλλης πολιτικής συμμαχίας.