Ελλάδα

Παιδικοί σταθμοί: Ποιες προδιαγραφές πρέπει να τηρήσουν οι μαθητές

30.05.2020 | 09:02 Eνσωμάτωση

Επανεκκίνησαν τη λειτουργία τους και οι παιδικοί σταθμοί της χώρας προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες της εποχής και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το MEGA επισκέφθηκε ένα παιδικό σταθμό της Αθήνας, όπου ο υγιεινολόγος και λέκτορας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος εδειξε τον τρόπο με τον οποίο εισέρχονται στο σχολείο τους οι μικροί μαθητές, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά σε αποστάσεις μεταξύ τους.

Η διαδικασία λοιπόν γίνεται σε δύο φάσεις, έξω και μέσα στο σχολείο. Στην είσοδο υπάρχει οριοθέτηση του χώρου κι εκεί πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις από τις δασκάλες σε κάθε παιδί ξεχωριστά.

Στο εσωτερικό, έχει διασφαλιστεί ο χώρος ως προς τον αερισμό, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί και η απόσταση ασφαλείας. Επειδή είναι δύσκολο για τα μικρά παιδιά να πειθαρχήσουν σε κανόνες, οι παιδαγωγοί έχουν συγκεκριμένο ρόλο να διαδραματίσουν. Έχουν ήδη σκεφτεί πολλούς εναλλακτικούς τρόπου ώστε τα παιδιά να παίζουν μακριά το ένα από το άλλο. Κάθονται σε αποστάσεις και το κάθε παιδί έχει τα δικά του παιχνίδια, τα οποία δεν ανταλλάσσονται και στο τέλος του μαθήματος καθαρίζονται και απολυμαίνονται.