Πολιτική

Κεφαλίδου στο MEGA: Κρας τεστ ενόψει Σεπτεμβρίου η επαναλειτουργία των σχολείων

30.05.2020 | 09:19 Eνσωμάτωση

Την θέση του Κινήματος Αλλαγής για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξ αφορμής και του ανοίγματος Δημοτικών και Νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα, κατέθεσε η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου.

«Και στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ακούσαμε προσεκτικά εισηγήσεις των ειδικών και του ΕΟΔΥ. Και παρότι είναι ρίσκο η επαναφορά στα σχολεία, ίσως είναι οι πιο ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος του ενός μηνός. Πρόκειται για ένα κρας τεστ ενόψει Σεπτεμβρίου» υπογράμμισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλίδου, η επαναφορά των μαθητών στα σχολεία δεν γίνεται με εκπαιδευτικό γνώμονα, όπως η κάλυψη της ύλης των μαθημάτων, αλλά προκειμένου «οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να προσφέρουν στους μαθητές αίσθηση ασφάλειας αλλά και εξοικείωση σε ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον».

«Το πιο βασικό είναι ότι τα παιδιά θα έχουν το χρόνο να σκεφτούν την περίοδο της καραντίνας και να ετοιμαστούν για τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε σχετικά.

Παράλληλα, αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στην Παιδεία. 

«Η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως μεταρρύθμιση αλλά εάν συζητάμε για τα Λατινικά και τη διαγωγή, φαίνεται ποιο είναι το εύρος της καινοτομίας που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εποχές άλλαξαν και η ποιότητα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά είναι το μεγάλο ζητούμενο. Την ισοπέδωση στην Παιδεία όπως την παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, και με τα μπαλώματα που κάνει τώρα η κ. Κεραμέως, εμείς δεν μπορούμε να τα επικροτήσομε» κατέληξε.