Κόσμος

ΗΠΑ: Για φόνο εξ αμελείας κατηγορείται ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Φλόιντ

30.05.2020 | 19:55 Eνσωμάτωση

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δικαστικοί χειρισμοί για το θάνατο του Αφροαμερικανού, καθώς μόνο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς διώκεται για φόνο και μάλιστα εξ αμελείας. Όλα αυτά γίνονται ενώ ένα νέο βίντεο αποδεικνύει την άμεση εμπλοκή και των υπολοίπων.

Δεν ήταν ένας, αλλά τρεις οι λευκοί αστυνομικοί που προκάλεσαν το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, όπως φαίνεται στο νέο βίντεο ντοκουμέντο. Εκτός από εκείνον που τον πίεζε στο λαιμό με το γόνατο, άλλοι δυο είχαν πέσει πάνω του για να τον καθηλώσουν στο έδαφος, και ο τέταρτος κρατούσε σε απόσταση τους περαστικούς που διαμαρτύρονταν.

Όμως μόνο ο Ντέρεκ Σοβίν, που τον πατούσε στο λαιμό συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας, ενώ η εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος ορίστηκε στις 500.000 δολάρια, χωρίς άλλον όρο.

Το σπίτι του αστυνομικού πολιορκείται από διαδηλωτές και φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις.

Η σύζυγός του Κέλι, δήλωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, διαχώρισε τη θέση της και συλλυπήθηκε την οικογένεια του θύματος.

Στις δραματικές εξελίξεις παρενέβη ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ, δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.