Ελλάδα

Η «θωράκιση» του Έβρου και η ασφάλεια των κατοίκων

30.05.2020 | 13:51 Eνσωμάτωση

Στην μεγαλύτερη θωράκιση της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο προχωρά η Αθήνα.

Το MEGA και ο ρεπόρτερ του, Λεωνίδας Καπερναράκος, βρέθηκαν στην εστία της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών. 

Εκεί, κατέγραψαν τόσο τις δράσεις των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας όσο και τις τάσεις και το κλίμα που επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής του ακριτικού Έβρου.

Με ένα στόμα και μια φωνή, θα μπορούσε να πει κανείς, οι κάτοικοι εξέφρασαν τα συναισθήματά τους: Της ασφάλειας και συνάμα της εθνικής αυτοπεποίθησης.

Κι αυτό, διότι τόσο η ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή (Στρατού, Αστυνομίας, Συνοριοφυλακής) όσο και η επέκταση του φράχτη, καθιστούν το ελληνικό σύνορο, κυριολεκτικά απόρθητο.

Έτσι, οι Εβρίτες νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι.

Στρατός και Αστυνομία, πραγματοποιούν μεικτές περιπολίες σε όλο τον Έβρο, 24 ώρες το 24ώρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, με τις περιπολίες, «όπλο» για την ελληνική πλευρά είναι και ο φράχτης, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί η ανέγερσή του, θα καλύπτει περί τα 36,3 χιλιόμετρα μεθοριακής γραμμής.

Την ίδια ώρα, πέραν της ενίσχυσης του μετώπου του Έβρου με 400 ακόμα αστυνομικούς και άλλα στελέχη του Στρατού, τις επόμενες μέρες θα βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα 400 επιπλέον συνοριοφύλακες.

Η συγκεκριμένη σειρά συνοριοφυλάκων θα βρισκόταν νωρίτερα στον Έβρο, ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε τροχοπέδη στην εκπαίδευσή τους.

Τέλος, στην Θράκη, περιόδευση η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Σχολιάζοντας την τουρκική παραβατικότητα και τις οχλήσεις της Άγκυρας, ανέφερε, ότι η Ελλάδα απαντά με δημιουργία, ισονομία, κράτος δικαίου και ανθρώπινα δικαιώματα.