Κόσμος

Η Αμερική φλέγεται: Ένα απέραντο πεδίο μάχης

30.05.2020 | 19:46 Eνσωμάτωση

Η οργή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεχειλίζει.

Δύο αστυνομικοί δέχονται πυρά στο Όκλαντ και τραυματίζονται σοβαρά, λίγο μετά ο ένας χάνει τη ζωή του.

Από το Λος Άντζελες και το Όκλαντ στην Δυτική Ακτή μέχρι τη Νέα Υόρκη στην Ανατολική, οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μαίνονται.

Οι ταραχές μεταδίδονται από πόλη σε πόλη σε χρόνο μηδέν, πιο γρήγορα και από τον κορωνοϊό, η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του αστυνομικού που δολοφόνησε τον άτυχο 46χρονο μαύρο, δεν καταλαγιάζουν τον θυμό.

Η αστυνομία βρίσκεται στο στόχαστρο και όχι άδικα. Ο αστυνομικός που βλέπετε προσπαθεί να διώξει τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο με σφαίρες πιπεριού στο Λιούιβιλ του Κεντάκι.

Στο Λος Άντζελες οι αστυνομικοί συγκρούονται με τους διαδηλωτές. Οι μάχες είναι σώμα με σώμα, οι δυνάμεις ασφαλείας περικυκλώνονται από τους νεαρούς και δέχονται βροχή από αντικείμενα.

Μεγάλα πολυκαταστήματα λεηλατούνται. Διαδηλωτές σπάζουν τις εισόδους, αρπάζουν ότι μπορούν και εξαφανίζονται.

Χάος και αναρχία. Οι συλλήψεις δεκάδες. Ομοσπονδιακά κτίρια, τράπεζες, καταστήματα, ακόμη και αστυνομικά τμήματα τυλίγονται στις φλόγες.

Δύο χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από την βόρεια πτέρυγα του Λευκού Οίκου και συγκρούονται με τους άνδρες της ασφάλειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να μαζέψει την άστοχη ανάρτησή του για εγκληματίες και ταραχοποιούς που θα πυροβολούνται

Σημαίνει ότι όταν υπάρχουν λεηλασίες, οι άνθρωποι πυροβολούνται και πεθαίνουν. Και αν κοιτάξετε τι συνέβη χθες το βράδυ και το προηγούμενο βράδυ, το βλέπετε αυτό. Είναι πολύ κοινό. Και αυτό ήταν που εννοούσα και έτσι έπρεπε να το εκλάβετε.

Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ανήμπορος να την χειριστεί.