Ελλάδα

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα καταστήματα στου Ψυρρή, και έκλεισαν

30.05.2020 | 20:20 Eνσωμάτωση

Τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό βιώνουν οι επαγγελματίες της εστίασης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εστιατορίου στου Ψυρρή, το οποίο άνοιξε την περασμένη Δευτέρα για να κλείσει και πάλι, καθώς οι πελάτες δεν φτάνουν για να καλύψει τα έξοδα η επιχείρηση.

Τρεις μέρες μόνο άνοιξε το εστιατόριό της στου Ψυρρή η Χριστίνα Κορδά. Το πρώτο βραδύ είχε 17 άτομα πελάτες, το δεύτερο και το τρίτο κανέναν. Με κρύα καρδιά αποφάσισε να το κλείσει προσωρινά, μέχρι να ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της πολλής.

22 ολόκληρα χρονιά λειτουργεί εδώ στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή το εστιατόριο της Χριστίνας Κορδά. Εδώ μάλιστα γυρίστηκε η θρυλική σειρά του MEGA «Πενήντα – Πενήντα».

Δώδεκα οικογένειες ζουν από αυτή την επιχείρηση. Η πληθωρική Χριστίνα Κορδά ελπίζει ότι μόνο με τη βοήθεια της πολιτείας οι επιχειρήσεις εστίασης θα καταφέρουν ξανά να ορθοποδήσουν.

Πιο αισιόδοξη η εικόνα της εστίασης στην Καισαριανή. Η κ. Ελένη Λιόφαγου μητέρα δυο παιδιών και γιαγιά έξι εγγονιών έχει ψαροταβέρνα στην πλατεία της Καισαριανής 33 χρόνια.

Χαμόγελο μέσα από τη μάσκα για τον Γιάννη Ροδόπουλο που εργάζεται ως σερβιτόρος στο ίδιο κατάστημα εστίασης 29 χρόνια.