Πολιτική

Αυστήρο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Τουρκία

30.05.2020 | 20:13 Eνσωμάτωση

Μήνυμα - απάντηση στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από τη Θράκη.

Μια ημέρα πριν τα γενέθλιά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακαλλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα στην Τουρκία. Χτες -ημέρα επετείου της άλωσης της Πόλης, – ο Τούρκος Πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα στο προσωπικό του γεωτρύπανου Πορθητής, που ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό αρχικά την Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της Γαλάζιας Πατρίδας. 

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων»

Ο Τούρκος Πρόεδρος – ανήμερα της επετείου των 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – παραβρέθηκε στη τελετή απόπλου του "Πορθητή" που βάζει ρότα για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα…

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ ΝΤονμέζ προανήγγειλε και νέες γεωτρήσεις στη ρότα του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου ,

«Η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει σε ποιια ήπειρο ανήκει και σε ποιον αιώνα ζει» δηλώνει στα Νέα Σαββατοκύριακο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Εμφάνιση αρχικού μηνύματος.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής στις 9 Ιουνίου επισκέπτεται την Αθήνα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζ Ντι Μάιο, προκειμένου, να συζητήσει με τον Νίκο Δένδια το θέμα της οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης – μεταξύ των δυο χωρών.