Ελλάδα

Ανοίγουν τα κάμπινγκ από Δευτέρα

30.05.2020 | 22:04 Eνσωμάτωση

Με αποστάσεις ασφαλείας και απαγόρευση επισκεπτηρίου θα λειτουργήσουν τα κάμπινγκ από την Δευτέρα 1η Ιουνίου. Οι ακυρώσεις αγγίζουν το 100% από χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με τους ιδιοκτήτες των κάμπινγκ να ποντάρουν στους Έλληνες και στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια.

Ο Δημήτρης Ουζούνης, ιδιοκτήτης γνωστούς κάμπινγκ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, περιγράφει την τουριστική ζωή την περίοδο του Μαΐου τα προηγούμενα χρόνια, σε σχέση με φέτος. Η πανδημία κράτησε κλειστή την τουριστική του επιχείρηση.

Με εντατικούς ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες σε όλα τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής για να είναι έτοιμα να ανοίξουν με τα νέα δεδομένα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι σκηνές και τα τροχόσπιτα θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση 5 μέτρων, υπάρχει απαγόρευση επισκεπτών εντός των οργανωμένων κάμπινγκ, και μέσα προστασίας για προσωπικό και πελάτες.

Μία ακόμη βασική προϋπόθεση είναι κάθε επιχείρηση να διαθέτει γραπτό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τουρίστες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις υγειονομικές οδηγίες για διακοπές με ασφάλεια στη χώρα της φιλοξενίας.