Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

29.05.2020 | 09:40 Eνσωμάτωση

Κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Πάτρα ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο εξαιτίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα ζητούν επιδοτήσεις και χαμηλότοκα δάνεια προκειμένου να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και κατά συνέπεια το προσωπικό τους.

Τα ζητήματα αυτά ανέπτυξε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο Εκπρόσωπος των Τουριστικών Πρακτορείων Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Πραχάλης.

«Ο τουριστικός κλάδος και τα τουριστικά γραφεία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, έχουν χάσει μια ολόκληρη χρονιά και χωρίς περαιτέρω κινήσεις θα χαθούν πολλές μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιδοτήσεις», υποστήριξε.

Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούν δάνεια για τις εταιρείες ώστε να κρατήσουν το προσωπικό τους.

Με τη διαμαρτυρία θέλουν να δείξουν στο κράτος πως «δεν είναι μόνο το αεροπλάνο και το ξενοδοχείο, αλλά και το τουριστικό γραφείο με το προσωπικό του και τα τουριστικά λεωφορεία που και αυτοί κάνουν λειτούργημα. Το κράτος πρέπει να μεριμνήσει».

Στην Πάτρα η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων πραγματοποιείται στην  παραλιακή ζώνη όπου και βρέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Αχαΐας, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του MEGA ζητώντας να ακουστεί το αίτημά τους.

Από τα 90 λεωφορεία που λειτουργούν στην Πάτρα, κανένα από αυτά δεν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από τον Φλεβάρη, χάνοντας επομένως και οποιοδήποτε εισόδημα.

Ζητούν λοιπόν, μια μορφή επιδότησης ώστε να γίνει επανεκκίνηση των τουριστικών γραφείων και να παρθούν κάποια μέτρα σχετικά με την απόφαση περί 50% πληρότητας στα λεωφορεία.