Πολιτική

«Πόλεμος» των πρεσβειών ΗΠΑ και Ρωσίας στην Αθήνα, μετά τη συνέντευξη Πάιατ στο MEGA

29.05.2020 | 21:50 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο MEGA ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ. Σήμερα, ήταν η σειρά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει σε όσα καταλόγισε χθες στον Αμερικανό διπλωμάτη η ρωσική πρεσβεία.

Στη χθεσινή σκληρή και με προσωπικές αιχμές στο πρόσωπο του κ. Πάιατ ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, απάντησε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας, μιλώντας στο tovima.gr.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Προφανώς παρακολουθήσαμε τις αρνητικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ της πώλησης των S400 από τη Ρωσία στην Τουρκία. Είδαμε Ρώσους να εκδιώκονται από την Ελλάδα το 2018 επειδή υπονόμευαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και επειδή ενεπλάκησαν στις υποθέσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, και συνεχίζουν να απειλούν και να εκφοβίζουν Έλληνες δημοσιογράφους Δεν θα χρησιμοποιούσαμε τον όρο “Πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας» για να περιγράψουμε αυτές τις ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή ανακοίνωσή τους οι Ρώσοι χαρακτήριζαν «ανοησίες» τα όσα είπε ο κ. Πάιατ, αναφερόμενος σε κέδρος του Βλαντιμίρ Πούτιν από μία ελληνοτουρκική σύγκρουση.