Ελλάδα

Ποιοι τουρίστες έρχονται από τις 15 Ιουνίου – Τι έσοδα προσδοκά η κυβέρνηση

29.05.2020 | 21:21 Eνσωμάτωση

Τη λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Τι έσοδα προσδοκά η κυβέρνηση από τον τουρισμό

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από τα προηγούμενα δύο χρόνια, το 2018 η Ελλάδα υποδέχτηκε 30 εκατ. τουρίστες και είχε έσοδα 16,1 δισ. από τον τουρισμό. Το 2019 είχαμε αύξηση στους 31 εκατ. ευρώ τουρίστες, και αγγίξαμε έσοδα 18 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση προσδοκά για φέτος σε ένα αισιόδοξο σενάριο τα αντίστοιχα στοιχεία να αγγίξουν το 50% των προηγούμενων ετών.

Την ίδια ώρα, οι σταθεροί «ανταγωνιστές» της χώρας μας στον τουρισμό, δηλαδή οι Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρος και Τουρκία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον κορωνοϊό, γεγονός που ενδεχομένως βοηθήσει την Ελλάδα να «πιάσει» τους στόχους που έχουν τεθεί για το φετινό καλοκαίρι.