Πολιτική

Μπακογιάννη στο MEGA: Πιο πιεσμένος από ποτέ ο Ερντογάν

29.05.2020 | 18:31 Eνσωμάτωση

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερομένη στα ελληνοτουρκικά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω της κατάστασης της τουρκικής οικονομίας.

«Η πίεση επάνω του είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Η μεγάλη ανεργία σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, οδηγούν τον Τούρκο πρόεδρο σε ακραίες κινήσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Μέσα σε αυτήν τη λογική θα πρέπει κανείς να βάλει και τη φιέστα που ετοιμάζεται να κάνει σήμερα το βράδυ».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι κινήσεις του Ερντογάν έχουν στόχο το εσωτερικό της Τουρκίας και απευθύνονται στο συναίσθημα των Τούρκων.

Όσον αφορά τα γεγονότα στον Έβρο, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως δύσκολα η Τουρκία θα προβεί σε νέες προκλήσεις στον Έβρο, καθώς την τελευταία φορά που το επιχείρησε υπέστη μια σφοδρή ήττα.

«Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα ο Ερντογάν θα επαναλάβει το πείραμα του Έβρου. Υπέστη μια δεινή ήττα. Πίστευαν ότι θα αποσταθεροποιούσαν τη χώρα μας και ταυτόχρονα θα εκβίαζαν την Ευρώπη. Το χαρτί αυτό κάηκε».

Τόνισε πως ενδεχομένως οι νέες προσπάθειες της Τουρκίας θα σημειωθούν στο Αιγαίο, ωστόσο πλέον και τα θαλάσσια σύνορα είναι καλύτερα προστατευμένα.

Η ίδια, σημείωσε πως η Τουρκία έχει ανοιχτά μέτωπα σε Λιβύη, Συρία και μια οικονομική κρίση να ταλανίζει το εσωτερικό της, οπότε θα το σκεφτεί πολύ πριν κάνει κάποια κίνηση νότια της Κρήτης.

Αναφερόμενη στις οικονομικές επιπλώσεις του κορωνοϊού και στο πακέτο βοήθειας της Κομισιόν, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως τα χρήματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προσεκτικά, καθώς η Ελλάδα μπορεί να βγει κερδισμένη σε πολλούς τομείς. 

«Είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του πολιτικού συστήματος, να διαχειριστεί αυτά τα χρήματα με σύνεση. Μπορούν πραγματικά να ανορθώσουν τη χώρα πάνω σε μια παραγωγική φάση. Αυτά τα χρήματα αν επενδυθούν σωστά, αλλάζει η Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να τη χάσουμε».