Ελλάδα

Κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία την ώρα που ο Έβρος θωρακίζεται

29.05.2020 | 13:06 Eνσωμάτωση

Η Ελλάδα εκτιμά ότι οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τις προκλήσεις σε ξηρά και θάλλασα. Ήδη σημερα το πρωι είχαμε ακόμη μια, ο γαμπρός του Ερντογάν έστειλε drone στον Έβρο με κωδικο πτήσης «1453» με ευθεία παραπομπή στην χρονολογία Άλωσης της Πόλης, ενώ ακροδεξιός εταίρος του Σουλτάνου απείλησε τους Έλληνες με επανάληψη της Μικρασιατικής καταστροφής.

Κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης με τον Ερντογάν να στήνει φιέστα με προσευχή στην Αγια Σοφιά.

Ο γαμπρός του, πήρε την σκυτάλη και έστειλε στον Έβρο ένα από τα μη επανδρωμένα που κατασκευάζει με κωδικό πτήσης «1453» παραπέμποντας στην ημερομηνία Άλωσης της Πόλης. Στην ανάρτηση που έκανε o Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ αναφέρει:

«Πρωτοπόρος για την εποχή του, κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη σε ηλικία 21 ετών, μέσω της τεχνολογίας.Σήμερα, η νέα γενιά ακολουθεί πιστά το μονοπάτι που χάραξε ο Πορθητής, αναπτύσσοντας την επιστήμη και την τεχνολογία».

Ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν υπερθεματίζει όλων γράφοντας πως… θα φτάσει τους Έλληνες μέχρι την Σικελία κολυμπώντας.

Αν μη τι άλλο η Άγκυρα δεν φαίνεται να άκουσε την δήλωση Πάιατ αποκλειστικά στο MEGA σχετικά με την ελληνική κυριαρχία.

Η Ουάσιγκτον μέσω του διπλωμάτη της τόνισε πως δεν επιθυμεί σύγκρουση δύο μελών του ΝΑΤΟ, καθώς κερδισμένη θα είναι η Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα συνεχίζει την οχύρωση του Έβρου και η πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει την περιοδεία της στην Θράκη εξαίροντας την ψυχραιμία των κατοίκων της.

Η Άγκυρα στο μεταξύ, ανήμερα της Άλωσης δέσμευσε περιοχές από την Κάρπαθο μέχρι νότια της Μάλτας δίνοντας έτσι ένα ακόμα προκλητικό μήνυμα ισχύος. 

Με φόντο ωστόσο το μπαράζ των προκλήσεων, η Ελλάδα θωρακίζεται. Το MEGA βρίσκεται στον Έβρο με τον απεσταλμένο του, Λεωνίδα Καπερναράκο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 400 αστυνομικοί που βρίσκονται στην περιοχή έχουν ήδη απο χθες το βράδυ αναλάβει υπηρεσία.

Ο φράχτης των 36,3 χλμ. θα έχει τσιμεντένιες βάσεις και λεπιδοφόρα συρματοπλέγματα.