Αθλητικά

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ξεκινά και η Ιταλία ενώ… οι μοναχικοί Γάλλοι αυτοσαρκάζονται

29.05.2020 | 14:07 Eνσωμάτωση

Μέσα στον Ιούνιο αρχίζουν και πάλι όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. 

Χτυπητή εξαίρεση η Γαλλία, όπου η εφημερίδα «Equipe» με ένα τολμηρό πρωτοσέλιδο στηλιτεύει την απόφαση για λουκέτο.

Το καμπιονάτο ξεκινά και πάλι, στις 20 Ιουνίου, πλέον, με επίσημη κυβερνητική δέσμευση, καθώς, οι αρχές της Ιταλίας καλύπτονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο που τους παρουσιάσθηκε.

Στην Αγγλία η επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ, εφόσον δοθεί η οριστική κυβερνητική έγκριση, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου, με τα παιχνίδια Αστον Βίλλα-Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ και Μάντσεστερ Σίτυ-Άρσεναλ.

Οι ισπανικές ομάδες ανεβάζουν ρυθμούς, καθώς πλησιάζει πλέον η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος τους στις 11 Ιουνίου και οι Γάλλοι, εκείνοι που παρακολουθούσαν έως τώρα αμήχανοι, δεν κρύβουν πια τον εκνευρισμό τους καθώς αισθάνονται ότι θα αποτελέσουν εξαίρεση σε σχέση με όλα τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάλιστα, η «Equipe» καυτηριάζει την απόφαση της γαλλικής Λίγκας να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν θέτοντας ένα ρητορικό ερώτημα με το οποίο εκφράζει τα αισθήματα μέρους της κοινής γνώμης στη χώρα.

Αυτός ο σχολιασμός, προφανώς, καλύπτει απόλυτα τον πρόεδρο της Λιόν Ζαν Μισέλ Ολας, που έγκαιρα αναφέρθηκε σε βεβιασμένη απόφαση οριστικής διακοπής.