Κόσμος

Βαριές οι συνέπειες της πανδημίας σε νέους και εστίαση

28.05.2020 | 13:39 Eνσωμάτωση

Οι νέοι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, με περισσότερο από έναν στους έξι να έχει χάσει τη δουλειά του. Την ίδια ώρα η UNICEF προειδοποιεί ότι η φτώχεια απειλεί επιπλέον 86 εκατομμύρια παιδιά εάν δε ληφθούν μέτρα προστασίας των οικογενειών από τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Νέοι άνθρωποι σχηματίζουν ουρές μπροστά στα γραφεία εύρεσης εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Χιλή. 

Ανήκουν στη λεγόμενη «γενιά της καραντίνας», την ηλικιακή ομάδα που δέχεται το πιο βαρύ χτύπημα της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την πανδημία. 

Στα 135 από 7 εκατομμύρια αναθεώρησε τις προβλέψεις για τις απώλειες θέσεων εργασίας μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2020 η διεθνής οργάνωση.

Την ίδια ώρα η UNICEF προειδοποιεί ότι η οικονομική ύφεση απειλεί να βυθίσει στη φτώχεια επιπλέον 86 εκατομμύρια παιδιά με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 672 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των οικογενειών από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το ποσοστό των παιδιών θα σημειώσει αύξηση κατά 44% στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Κρίση στην εστίαση – ένα από τα σύμβολα του Παρισιού – προκάλεσε η παρατεταμένη καραντίνα. Βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια προσφέρουν υπηρεσίες delivery για να ανταπεξέλθουν.

Οι εστιάτορες ζητούν από την κυβέρνηση να τους στηρίξει καθώς θεωρούν πως η προσέλευση των πελατών θα είναι μικρή μετά την επικείμενη επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης.