Οικονομία

Θ. Μαυρίδης στο MEGA: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

28.05.2020 | 18:14 Eνσωμάτωση

Ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχολίασε στο LIVE NEWS τα

«Ψάχναμε να βρούμε μέχρι χθες, που είναι τα χρήματα των επενδύσεων. Ο κορωνοϊός δημιούργησε μεγάλη ζημιά, αλλά ταυτόχρονα και ένα πρόγραμα ευρωπαϊκό. Ψάχναμε να βρούμε ένα πορτοφόλι κι αυτό βρέθηκε στον δρόμο μας λόγω κορωνοϊού.», υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης, σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης. 

Συγκρίνοντας δε την κατάσταση της χώρας εν συγκρίσει με τιυς υπόλοιπες, τόνισε ότι: «Εμείς είμαστε σε κρίση εδώ και μια δεκαετία, δεν είμαστε όπως η Ιταλία, η Ισπανία που είχαν άνοδο στην οικονομία τους και ξαφνικά βρέθηκαν εν μέσω μιας κρίσης»

Η λύση που προκρίνει, αναφορικά με την διαχείριση των χρημάτων της ευρωπαϊκής βοήθειας, είναι η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Με το πακέτο Ντελόρ πετάξε μια ευκαιρία στα σκουπίδια. 

Η Ελλάδα είχε κάποτε βιομηχανία και τώρα δεν έχει τίποτα, κι αυτό είναι κατάντια. Ψάχνουμε το αυτονόητο. Δεν μπορεί μια χώρα να στηρίζετε στο αν θα έρθει ο τουρίστας το καλοκαιρί ή όχι. Έχει ανάγκη κι από όλα πράγματα. 

Το ερώτημα είναι: Θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε τα χρήματα, ενώ στις έως τώρα εξετάσεις, έχουμε πάρει κάτω από τη βάση;

Τα χρήματα στην πραγματική οικονομία θα πάνε. Είναι η τελευταία ευκαιρία, αυτά τα χρήματα»