Πολιτική

Σπυράκη στο MEGA: Ιστορική ευκαιρία το πακέτο της Κομισιόν

28.05.2020 | 07:52 Eνσωμάτωση

Ιστορική χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν για την οικονομική ενίσχυση των κρατών η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη. 

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι έχει σημασία το εθνικό σχέδιο δημοσίων επενδύσεων που θα καταθέσει η Ελλάδα για να λάβει αυτά τα 32 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να είναι «πράσινες», να βοηθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και όχι για να καλυφθούν λάθη που είχαν γίνει στο παρελθόν. 

«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μια σειρά από προτεραιότητες που συμπίπτουν με αυτές της ΕΕ» πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την 1/1/2021 και όχι μέσα στο 2020. 

«Στην ουσία θα πάρουμε ένα ακόμα ΕΣΠΑ, για να το χρησιμοποιήσουμε» ανέφερε η κυρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι θα είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν θα δανειστεί για να βοηθήσει τα κράτη – μέλη. 

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι η πλειοψηφία των κρατών – μελών είναι ικανοποιημένη από το πρόγραμμα ενίσχυσης, με μόνες εξαιρέσεις την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Δανία και τη Σουηδία. «Για να περάσει η συμφωνία χρειάζεται ομόφωνη απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αυτές οι χώρες να πειστούν να αλλάξουν άποψη» υπογράμμισε.