Ελλάδα

Σήμερα η απόφαση για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

28.05.2020 | 10:34 Eνσωμάτωση

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών θα αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ευάγγελος Μουνδριανάκης το δικαστήριο τον έχει καταδικάσει σε 401 χρόνια κάθειρξη. 

«Υπάρχει η παραδοξότητα να ακυρώνονται αποφάσεις δικαστηρίων για την ποινή των 401 ετών, μετά από παραμονή 8,5 ετών στη φυλακή» πρόσθεσε ο κ. Μουνδριανάκης, υπογραμμίζοντας το ότι δεν μπορούν με μια οριζόντια ρύθμιση να περιλαμβάνονται όλα τα αδικήματα και τονίζοντας ότι ο κ. Σειραγάκης εκμεταλλεύτηκε την τροποποίηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων περί έκτισης της ποινής του νόμου Παρασκευόπουλου. 

Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη για νέα νομοθετική πρόταση για κατηγοριοποίηση ορισμένων εγκλημάτων, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. 

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που θα εξετάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο κ. Μουνδριανάκης υπογράμμισε ότι ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε υπό όρους, τους οποίους παραβίασε και συγκεκριμένα τη διεύθυνση κατοικίας.