Ελλάδα

Σε ανάκαμψη του τουρισμού προσβλέπουν οι επαγγελματίες

28.05.2020 | 20:14 Eνσωμάτωση

Eλπίδα στο σκηνικό της κρίσης αποτελεί η εξαιρετική υγειονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει κρίσιμες ανάσες στον ελληνικό τουρισμό και να διασώσει θέσεις εργασίας. Ο διεθνής Τύπος επισημαίνει την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από τη χώρα μας, υμνεί τις ομορφιές των νησιών και ψηφίζει Ελλάδα.

Οι πύλες του Ελληνικού παραδείσου ανοίγουν στις 15 Ιουνίου και χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να αναζητήσουν το αντίδοτο της θλίψης από την πολύμηνη καραντίνα, στο γαλάζιο των νησιών μας.

Το Focus προτείνει στους Γερμανούς για τις φετινές διακοπές τους 5 ελληνικά νησιά με φόντο το απέραντο Γαλάζιο. Αμοργός. Αστυπάλαια, Σίφνος, Κεφαλονιά και Ικαρία εξυμνούνται για τις χρυσές αμμουδιές, τα γραφικά χωριά, το μπλε της θάλασσας, τα κρασιά και το καλό φαγητό.

Μετά την πετυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης τα ξένα μέσα παρουσιάζουν την Ελλάδα ως την πρώτη χώρας που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μετά την άρση του lockdown. Μάλιστα το Spigel εκθειάζει το πώς η χώρα μας κατάφερε να αυξήσει τις κλίνες σε ΜΕΘ τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η πλέον ασφαλής επιλογή.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι ετοιμάζονται και περιμένουν να δουν ποιες χώρες και πότε θα ανοίξουν πρώτες τα σύνορά τους, ενώ όσοι έχουν κάνει κρατήσεις στις αρχές του χρόνου εκτιμάται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα αποβιβαστούν στα νησιά. Γερμανοί, Βρετανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Ρώσοι είναι οι τουρίστες που αναμένεται να δώσουν ώθηση στον τουρισμό. 

Η απελευθέρωση των πτήσεων τον Ιούλιο προς όλα τα Ελληνικά αεροδρόμια είναι αυτό που αναμένουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να απολαύσουν ξένοιαστες και ασφαλείς διακοπές.