Κόσμος

Ο Τραμπ απειλεί με «λουκέτο» τις εταιρείες των social media

28.05.2020 | 14:18 Eνσωμάτωση

Στα χνάρια του Ερντογάν φαίνεται πως βαδίζει ο Ντόναλτν Τραμπ, καθώς με εκτελεστικό διατάγμα επιχειρεί να φιμώσει τα social media, όταν του ασκούν κριτική. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το Twitter χαρακτήρισε παραπλανητικές δύο αναρτήσεις του πρόεδρου Τραμπ, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός πρόεδρος να κάνει λόγο για προκατάληψη και να απειλεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που όπως είπε καταπνίγουν τις φωνές των συντηρητικών. 

Όπως γνωστοποίησαν, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος ετοιμάζεται σήμερα να υπογράψει ένα νέο Εκτελεστικό Διάταγμα που θα αφορά ακριβώς τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το διάταγμα θα ζητεί από την Επιτροπή Επικοινωνιών να τροποποιήσει τη νομοθεσία που προστατεύει τις διαδικτυακές πλατφόρμες από επιπτώσεις για τις αναρτήσεις των χρηστών τους, ενώ θα διευκολύνονται και οι πολίτες που επιχειρούν να καταγγείλουν τη διαδικτυακή λογοκρισία. 

Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε και την αντίδραση του επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η λογοκρισία μιας πλατφόρμας δεν θα ήταν «η σωστή αντίδραση» για μια κυβέρνηση που ανησυχεί για τη λογοκρισία.