Ελλάδα

Να ανοίξει το αεροδρόμιο Ηρακλείου μαζί με τα ξενοδοχεία ζητούν οι ξενοδόχοι

28.05.2020 | 08:52 Eνσωμάτωση

Αίτημα προς την κυβέρνηση να επισπευσθεί η έναρξη πτήσεων από το εξωτερικό προς την Κρήτη, με το άνοιγμα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείο, υπέβαλλε η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Η Ένωση Ξενοδόχων απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με την οποία ζητά να επιτραπούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου όχι από 1 Ιουλίου, αλλά από 15 Ιουνίου, όπως θα γίνει με αυτό της Θεσσαλονίκης.

Οι ξενοδόχοι της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Κρήτης επιδιώκουν να συμπέσει το «ξεκλείδωμα» των πτήσεων εξωτερικού με την ημερομηνία επαναλειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους το νησί.

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους, το Ηράκλειο παραμένει η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή περιφέρεια της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες και ζητούν να ανοίξει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για πτήσεις από το εξωτερικό την ημερομηνία που θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία.