Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολύ φιλόδοξο το πρόγραμμα ανάκαμψης της Κομισιόν

28.05.2020 | 13:06 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο επανέλαβε ότι η διαχείριση των χρημάτων που θα λάβει η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει με σαφές σχέδιο και σύνεση. 

«Είναι κεφάλαια τα οποία θα διατίθενται σε βάθος τριετίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους υπουργούς.

Μιλώντας για το χαρακτήρα του προγράμματος τόνισε πως «κινείται πολύ περισσότερο στη λογική των επιδοτήσεων και λιγότερο στη λογική των δανείων, κάτι το οποίο υπήρξε εξαρχής κεντρικό ελληνικό αίτημα».

«Και βέβαια δίνει προτεραιότητα σε τομείς που αποτελούν μέρος και του δικού μας κεντρικού αναπτυξιακού σχεδίου. Πράσινη ανάπτυξη, υγεία, ψηφιακός εκσυγχρονισμός, αγροτική πολιτική, κατάρτιση, στήριξη του κόσμου της εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό -όπως είπα- είναι φιλόδοξο και η Επιτροπή έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Τώρα ήρθε η ώρα το Συμβούλιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά να αδράξει και την ευκαιρία που ανοίγεται συνολικά για την Ευρώπη, να ξαναπάρει τον ρόλο που της αξίζει στην παγκόσμια σκακιέρα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.