Κόσμος

Με την συνέντευξη του Τζέφρι Πάιατ στο MEGA ασχολείται ο διεθνής Τύπος

28.05.2020 | 19:48 Eνσωμάτωση

Aλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Αμερικανός πρέβης στην Αθήνα Τζέφρι Παϊατ...Οξύτατη ήταν η θέση της ρωσικής πρεβείας που χαρακτήρισε ανοησίες τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη ενω η τουρκικη έκδοση του BBC αναφέρθηκε διεξοδικά στις υποστηρικτικές θέσεις του προς την Αθήνα.

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, και στηλίτευσε την προκλητική στάση της Άγκυρας σε θάλασσα και ξηρά.

«Τα ελληνικά σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν», ανέφερε. Επιπλέον, εξέφρασε για ακόμα μια φορά την στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο, στην πρώτη του -μετακοροναϊού- συνέντευξη.

Ακόμα, ο κ. Παιατ επανέλαβε πως η κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Αυτή η αναφορά του Τζέφρι Πάιατ στο αδιαπραγμάτευτο των ελληνικών συνόρων και της ελληνικής κυριαρχίας υπήρξε θέμα που απασχόλησε τουρκικά ΜΜΕ όπως η τουρκική έκδοση του ΒΒC και το δίκτυο Haberler

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας αναφέρει:  «Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία».

Το τελευταιο χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ καταγγέλλουν συνεχείς παρενοχλήσεις αεροσκαφών της απο ρωσικά μαχητικά.