Πολιτική

Κόντρα Μαρκόπουλου-Παππά στο MEGA για Έβρο και Novartis

28.05.2020 | 12:12 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα στον Έβρο αλλά και για την υπόθεση Novartis με επίκεντρο την Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχαν οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ) και Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) στο «MEGA Mag».

«Δεν θα κάνουμε τα fake news πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής μας» είπε ο «γαλάζιος βουλευτής», εξαπολύοντας μομφές για την βρετανική εφημερίδα.

Παράλληλα, έκανε λόγο, πώς εφόσον ζητήθηκαν εξηγήσεις από την αντιπολίτευση για το θέμα, «έπρεπε να απαντήσουμε και γι’ αυτό απαντήσαμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει «να κάνουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα στον Έβρο. Θέλουμε να δούμε τις ρηματικές διακοινώσεις που απεστάλησαν στην Τουρκία».

«Με ψυχραιμία πρέπει να διαπιστώσουμε ότι η Τουρκία είναι δύναμη αναθεωρητική των διεθνών συνθηκών. Οι πρακτικές της δημιουργούν προβλήματα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τασσόμενος μάλλον θετικά προς την ανέγερση φράχτη στον Έβρο.

«Εφόσον η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό , θα πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες» ανέφερε, αν και όπως πρόσθεσε «ο φράχτης δε λύνει το πρόβλημα της εργαλειοποίησης», τονίζοντας την ανάγκη να αξιοποιήσει η χώρα «τις δυνατότητες σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, για να αναπτύξει το εκτόπισμα που είχε το προηγούμενο διάστημα».

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, o κ. Μαρκόπουλος, ρώτησε αν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση των Παπαγγελόπουλου και Παππά με τον επιχειρηματία Μυωνή, κάνοντας λόγο για μια συνάντηση «που εγείρει μια σειρά ζητημάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πετάξει την διαδικασία της Προανακριτικής στην εξέδρα. «Θέλει να παραπεμφθεί στην καλένδα η υπόθεση» υποστήριξε.

Ο κ. Παππάς, από τη μεριά του, υποστήριξε ότι κατέπεσε η προσπάθεια της ΝΔ να θεωρηθεί σκευωρία η υπόθεση Novartis.

«Άλλοι κώλωσαν και δεν ήρθαν στην Προανακριτική. Από τον κ. Σαμάρα μέχρι τη ΝΔ που αρνείται να φέρει τους συνηγόρους των δύο πλευρών» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συνάντησή του ως υπουργού, με τους κ. Παπαγγελόπουλο και Μυωνή, παραδέχθηκε ότι η πρωτοβουλία ήταν δική του.

«Θα ξανά έκανα το ίδιο γιατί υπήρχε παράκληση υπήρχε από ξένη κυβέρνηση. Το επιβεβαιώνει και η πρεσβεία του Ισραήλ» ανέφερε.