Πολιτική

Η Ελλάδα θωρακίζεται πριν ο Ερντογάν στείλει το επόμενο κύμα μεταναστών

28.05.2020 | 17:01 Eνσωμάτωση

Με ένα νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων η Τουρκία ρίχνει λάδι στην φωτιά των διμερών σχέσεων αγνοώντας ακόμα και την παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα που την καλεί να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να επιταχύνει την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα ενώ οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Ερντογάν θα επαναλάβει σύντομα την πολιορκία του Έβρου με μετανάστες.

H Τουρκία δεν θέλει να χωνέψει πως η Ελλάδα θα προστατεύσει τα ασύνορα της στον Έβρο και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα κατά της χώρας μας με ψέματα και απειλές.

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων συνεχίζεται με μία ανεκδιήγητη τοποθέτηση του Χαμί Ακσόι.

Το μπαράζ προκλήσεων κατά της χώρας μας, πότε με υπερπτήσεις, πότε με παρενοχλήσεις του λιμενικού μας και πότε με δηλώσεις σαν αυτή του Ακσόι έχουν κινητοποιήσει και τον αμερικανικό παράγοντα που επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι στην περιοχή. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε στο MEGA ο Αμερικανός πρέσβης.

Τετρακόσιοι πάνοπλοι αστυνομικοί με το δάχτυλο στην σκανδάλη περιπολούν στον Έβρο μέρα νύχτα, ενώ επιταχύνεται η κατασκευή φράχτη, ώστε η χώρα να είναι θωρακισμένη όταν η Τουρκία υλοποιήσει αυτό που είπε ο Τσαβούσογλου, πως οι μετανάστες θα ξαναβρεθούν στα σύνορα μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού.

Από την μεριά του ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επανέλαβε πως αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα θα πρέπει να ισοπεδωθεί.

Ο πρώην υπουργός, πάντως, αναφερόμενος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, δικαιολόγηση τη διαχρονική στάση της χώρας μας λέγοντας πως δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο για ζητήματα που λύνονται και με διαφορετικό τρόπο.